Specijalizirani krediti za turizam
i poljoprivredu

Osnivački polog

Dokumenti na osnovi kojih možete izvršiti uplatu osnivačkog pologa, dokapitalizaciju, su Osnivački akt ili Ugovor o osnivanju društva (udruge, zadruge ili zaklade) te Odluka o dokapitalizaciji ovjerena od javnog bilježnika.

Uplatu osnivačkog pologa možete obaviti u bilo kojoj poslovnici Croatia banke i u svakoj poslovnici FINA-e,  nakon čega dobivate Potvrdu o uplati osnivačkog pologa za potrebe registracije poslovnog subjekta na Trgovačkom sudu.

Osobe iz drugih država uplaćuju osnivački polog uplatom iz inozemstva ili na teret svojih nerezidentnih računa u Hrvatskoj, u devizama ili u kunama.

Instrukcije za uplatu:

Nalogodavac: Puno ime i adresa osobe navedene u ugovoru (aktu) o osnivanju ili dokapitalizaciji koja obavlja osnivanje ili dokapitalizaciju. Ako je više osoba osnivača, svaka uplata obavlja se zasebno. Fizičke osobe mogu uplatu izvršiti gotovinski, a pravne osobe samo bezgotovinski.

Korisnik: Croatia banka d.d. Zagreb ili točan naziv poduzeća u osnivanju (puni naziv i adresa) ili poduzeća koje se dokapitalizira

IBAN: HR0324850031000009027 SWIFT:CROAHR2X

Poziv na broj odobrenja: HR 05 9105

Svrha: Osnivački kapital ili povećanje osnivačkog kapitala (iznos u kn)