Vijesti i zanimljivosti
iz poslovanja

Press

Croatia banka postala 19. članica HUB-a

Croatia banka postala je devetnaesta članica Hrvatske udruge banaka (HUB), gospodarskog interesnog udruženja banaka, čime postaje promotor zajedničkih interesa i odgovornog bankovnog poslovanja. Zajednički Sporazum o pristupanju u članstvo HUB-a potpisali su dr sc. Zoran Bohaček, direktor Hrvatske udruge banaka i Suzana Brenko, predsjednica Uprave Croatia banke.

Potpisivanjem originala “Kodeksa dobre bankovne prakse” Croatia banka  potvrdila je prihvaćanje postavljenih standarda poslovanja i otvorene komunikacije prema klijentima i bankama s ciljem promicanja odgovornosti, javnosti i profesionalnosti bankovne struke, zajedno s ostalim članicama HUB-a. Croatia banka ubuduće će sudjelovati na sjednicama i sastancima odbora i radnih skupina HUB-a.

“S osobitim zadovoljstvom Croatia banka postaje punopravni član Hrvatske udruge banaka. Cilj koji smo si zadali je restrukturiranje Banke, stvaranje moderne, stabilne i sigurne hrvatske banke koja će biti na usluzi svojim klijentima, rasti i razvijati se zajedno s njima. Croatia banka je u 100% vlasništvu Republike Hrvatske pa svoj smjer razvoja vidimo kao financijska institucija koja će nuditi sve više kvalitetnih usluga depozitnog poslovanja, platnog prometa te financijskog praćenja uz jednostavniju realizaciju tvrtkama i građanima uz konkurentne uvjete. Istovremeno, svojim klijentima i štedišama jamčimo sigurnost”, istaknula je Suzana Brenko, predsjednica Uprave Croatia banke.

"Ulaskom još jedne cijenjene banke u članstvo Hrvatske udruge banaka, profesionalnog udruženja koje štiti i promiče interese svojih članica i bankovne industrije u cjelini, još jači nastavit ćemo graditi poziciju i djelovanje naše Udruge. Izuzetno nam je zadovoljstvo što je Croatia banka, kao jedna od najvećih banaka koja do sada nije bila članica, pokazala inicijativu,  postala članica HUB-a i time odlučila još aktivnije sudjelovati u radu Udruge, jer smo i do sada neformalno uspješno surađivali na nizu pitanja", rekao je dr sc. Zoran Bohaček, direktor HUB-a.

Croatia banka prisutna je na bankarskom tržištu od 1989. godine i posluje putem mreže od 21 poslovnice i podružnice u cijeloj zemlji. U 2013. godini pojačana je aktivnost svih tržišnih sektora, uvedeni su novi proizvodi i znatno je povećan broj klijenata. Da je Croatia banka na dobrom putu prema ostvarenju zadanih ciljeva potvrđuju financijski podaci sa stanjem na dan 30. rujna 2013. godine prema kojima bilježi porast aktive viši od 30%, porast volumena kredita komitentima preko 30% te porast štednje ukupnih depozita klijenata preko 40% što ukazuje na znatan napredak u odnosu na ranije pokazatelje.