Vijesti i zanimljivosti
iz poslovanja

Press

Ivan Šverko imenovan članom Uprave Croatia banke

Ivan Šverko imenovan je novim članom Uprave Croatia banke sa stručnim zaduženjima za grupu poslova upravljanja rizicima, kreditne administracije, pravnih poslova i usklađenosti na mandat od 4 godine.

Dr.sc. Ivan Šverko, financijski je stručnjak s bogatim bankarskim iskustvom, profesor i predavač, autor znanstvenih radova s područja bankarstva. Rođen u Rijeci, doktorirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, poslijediplomski MBA studij završio je na Sveučilištu Kentucky u Lexingtonu a dodiplomski studij završio je na Ekonomskom fakultetu u Rijeci.

Na ovu strateški važnu poziciju za Banku g. Šverko dolazi s bogatim stručnim iskustvom stečenim kroz karijeru na rukovodećim mjestima u Hypo Alpe-Adria banci, Volksbank d.d., Erste & Steiermarkische Bank d.d. te Riječkoj banci d.d.

Dr.sc. Ivan Šverko ima naslovno znanstveno-nastavno zvanje docenta. Od 2005. godine redovno predaje na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa na kolegiju Novac i bankarstvo na stručnom studiju te na kolegiju Upravljanja rizicima financijskih institucija u MBA programu. Autor je niza znanstvenih radova s područja bankarstva i financija, autor knjige „Upravljanje nekreditnim rizicima u Hrvatskim financijskim institucijama“ te koautor knjige “Novac, bankarstvo i financijska tržišta” za koju je 2006. godine primio nagradu Mijo Mirković.